Avene vs La Roche Posay Termalna voda

11

Termalnu vodu počela sam koristiti davno prije nego li su krenule u masovno reklamiranje na preporuku dermatologa, za dodatnu hidrataciju i ublažavanje sitnog osipa po licu. Sa dolaskom sunčanih dana uvijek se borim sa osipom na čelu koji nalikuje mallorca acnama (sitnim aknama poput osipa koji uzrokuju sunčeve zrake). Do sada sam koristila Avene i La Roche Posay termalnu vodu, a u nastavku pročitajte koja me se više dojmila.

Termalna voda ima blagotvoran učinak na kožu, preporučuje se za ublažavanje raznih iritacija na koži (crvenilo, svrbež, razni nadražaji kože) a posebno je namjenjena osjetljivoj i alergijama sklonoj koži. Koristi se tako da ju raspršimo na kožu, pričekamo oko 2 minute, a višak uklonimo blazinicom. Avene i La roche posay termalnoj vodi zajednička je namjena i način korištenja, a po mom mišljenju obje odlično ispunjavaju svoju svrhu. Moram napomenuti da se osim po mjestu izvora i proces nastanka ove dvije termalne razlikuju i po kemijskom sastavu.

POST

Avene termalna voda

Izvire u mjestu Avene na jugu Francuske iz zemlje u količini od 70 000 litara na sat. Sustav proizvodnje spreja jedinstven je u svijetu. Avéne termalna voda nakon 40 godina putovanja kroz podzemlje izvire bistra i bakteriološki čista te putem sustava cijevi direktno spojenih s izvorom dalje “putuje” u punionicu, gdje se u sterilnim uvjetima puni u sprejeve. Avène termalna voda koristi se i u Avéne dermatološkom hidroterapijskom centru u liječenju isključivo dermatoloških oboljenja.

Sastav  (dostupan na pakiranju)

Nizak udio minerala: 266 mg.

Kalcij/magnezij bikarbonat prevladava u sastavu (omjer Ca/Mg = 2).

Bogata silikatima: 10,6 mg/l).

Vrlo bogata elementima u tragovima (B, Zn, Cu, Se…).

Neutralne pH vrijednosti: 7.5.

La Roche Posay termalna voda

Potječe od kišnice koja se filtrira kroz tanke kredaste stijene koje su prirodni izvor selena te od oko 1.700 godina starih dubokih voda koje teku kroz dubinski pijesak iz epohe cenomanija. Svoju rijetkost duguje iznimnom sadržaju selena. Ovaj element u tragovima sudjeluje u bitnom mehanizmu obrane kože od slobodnih radikala koji su uzrok mnogim poremećajima. La Roche-Posay vodu osobitom čini stabilnost njezinih komponenata, tj. minerala koji poštuju fiziološku ravnotežu kože. Ova je voda vrlo čista i gotovo pH neutralna. Zaštićena od svakog onečišćenja, od njezina izviranja sve do termalne upotrebe, ona ne prolazi ni kroz kakvu preradu. Svi njezini sastojci ostaju netaknuti, a njezina svojstva nepromijenjena.

Sastav (nije dostupan na pakiranju, može se pronaći na web stranici)

Karakterističan omjer minerala u 1 litri

Bikarbonat 396 mg

Kalcij 140 mg

Silikati 30 mg

Selen 60 μg

Cink 22 μg

Bakar 5 μg

Suhi ostatak na 180° C: 440 mg pH neutralno

Više koristim La Roche Posay termalnu vodu i iz tog razloga imam pakiranje od 50 ml iliti džepno izdanje jer stane u kozmetičku torbicu i mogu je ponijeti uvijek sa sobom kada mi je potrebna. Dok Avene termalnu vodu imam veliko pakiranje od 300 ml koje sam kupila dosta davno, nikako da ju potrošim možda je razlog tome raspršivač koji se rasklimao ubrzo nakon kupovine pa muku mučim sa doziranjem i općenito da sve ne iscuri po meni prilikom korištenja (iskreno ne vjerujem da su sva pakiranja takva). La Roche termalna voda mi je draža jer ima kvalitetnije pakiranje (to se posebno odnosi na raspršivač) i što je još važnije u jednom danu mi je ublažila crvenilo na obrazima (nalik seboreičnom dermatitisu) koje je izbilo od kombinacije stresa i hladnoće. Od tada ju uvijek imam u preparativi. Koristim ju za sve moguće namjene, ublažavanje iritacije na koži, nakon depilacije, za fiksiranje dnevnog make up-a….kombinacije su gotovo beskonačne.

Ove termalne vode dostupne su u većini ljekarni, pakiranje La Roche Posay termalne od 50 ml košta oko 27 kn, dok su naravno veća pakiranja od 150 ml i 300 ml isplativija poput pakiranje Avene termalne koje košta oko 70 kn.

Koristite li vi neku termalnu vodu? Koja termalna voda je vaš favorit?

Silvija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s