Beauty dvoboj Duo vs Aura ljepilo za umjetne trepavice

IMG_6144 (1)

Nedavno sam se uputila u susjednu BiH po Aura Cover me korektor (u jednoj ljekarni drže dio asortimana) no baš tad je bio rasprodan. Da nisam uzalud došla, od žalosti kupih ljepilo za umjetne trepavice, ništa drugo me nije posebno privuklo. Umjetne trepavice koristim povremeno, za svečaniji make up i uvijek sam kupovala hvaljeno Duo ljepilo. Kako sam zadovoljna novopridošlim Aura ljepilom pročitajte u nastavku.

IMG_6145 (1)

Duo ljepilo koje imam je prozirne boje kada se osuši. Radi se o velikoj tubi od 14 grama, a kad se istisne iz tubice  ljepilo je svijetložućkaste boje.Sjećam se da mi je ispočetka miris bio odbojan i pomislila sam da je možda pokvareno (kasnije sam čitala recenzije i svi su imali komentar o čudnom mirisu), podsjeća na miris ribljeg ulja. Dosta je rijetko pa treba biti pažljiv pri nanošenju na trepavice. Prije nego umjetne trepavice pričvrstim uz rub svojih trepavica, pričekam dvadesetak sekundi koliko je potrebno da se ljepilo dovoljno osuši. Najduže sam trepavice nosila oko 10 sati i uz ovo ljepilo su odlično držale bez ikakvih problema. Rok trajanja od otvaranja je 24 mjeseca, a cijena za 14 grama je oko 60 kn.

Sastojci :

IMG_6149 (1) (1)

Aura ljepilo dolazi u tubici od 7 grama, a sviđa mi se što se na kutijici nalaze upute o korištenju s prikazom na sličicama. Toga na Duo ljepilu nema. Ljepilo je bijele boje u tubici , a sušenjem postaje prozirno. Zapravo, primjetih da ni Duo ni Aura ne budu potpuno prozirni nego se uvijek vidi svijetli trag koji se zakamuflira linijom tuša ili olovke uz rub trepavica. Miris ljepila je ugodniji nego Duo, miris po ribi je manje intenzivan (zar ta ljepila prave od ribe?! :-D). Ljepilo je malo gušće nego Duo i počinje se brže sušiti, već nakon otprilike 10 sekundi i poprima pomalo gelastu strukturu. Odlično je i za ljepljenje individualnih trepavica. Proizvođač tvrdi da je ljepilo vodootporno (na Duo nema taj podatak), no nisam tu tvrdnju testirala. Nije mi palo na pamet umiti se, kupati ili slično s umjetnim trepavicama :-p. Rok trajanja nakon otvaranja je 6 mjeseci, a cijena za 7 grama je 5,55 KM (oko 22 kn).

Kako bih testirala oba ljepila, umjetne trepavice sam nosila cijeli dan. Na lijevom oku sam koristila Aura ljepilo, a na desnom Duo ljepilo. Nisam primjetila razliku u osjećaju trepavica na oku niti neku reakciju na novo ljepilo. Trepavice na oba oka su bile postojane cijeli dan do uklanjanja. Nakon skidanja, trepavice inače namočim u posudici sa alkoholom da se ljepilo omekša i onda ih očistim te ponovo pričvrstim na originalnu ambalažu. Na taj način sačuvam trepavice za više uporaba.

Ardell Demi Whispies trepavice, Aura ljepilo
Ardell Demi Whispies trepavice, Aura ljepilo

Zaključak :

Ukoliko vam je Duo ljepilo nedostupno ili preskupo, a Aura ljepilo možete pronaći; nećete uzalud potrošiti novac. Pošto je za ljepljene trepavica potrebno zaista malo, oba će dugo trajati. Možda Duo ima malu prednost obzirom na duži rok trajanja nakon otvaranja. Naravno, ovisi koliko često koristite umjetne trepavice. Aura je cijenom povoljnije, ako se usporedi sa Duo pakiranjem od 7 grama. Oba ljepila odlično ispunjavaju svoju funkciju!

Simona

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s