Dezodoransi na testu vol 3

FullSizeRender (3) (2)

Saga o dezodoransima dobila je treći, završni nastavak. U prvom i drugom postu ste mogli pročitati Silvijine i moje dojmove o dezodoransima u spreju, a ovim postom predstavljam testirane deziće u roll on-u i kremi.

Sa ovim oblikom dezodoransa oduvijek imam ‘love/hate’ odnos. Dragi su mi jer se sporije troše, praktični su za nositi u torbi, lakše se nanose i kao da bolje djeluju. S druge strane, ne volim taj vlažni osjećaj u pazuhu, čekanje da koža upije i moguće ružne tragove na odjeći.

Ako ste znatiželjni kako su testirani dezodoransi obavljali svoju zadaću, nastavite čitati.

CD WASSERLILE DEO ROLL-ON, 25 ml – ovo je putno pakiranje, potrošila sam ih puno jer je savršeno za ponjeti u torbi. Oduševljena sam blagim svježim mirisom vodenog ljiljana. Dezodorans je bezbojan i ne ostavlja tragove na odjeći. Brzo se upija u kožu nakon nanošenja. Omogućuje znojenje, ne zatvara pore, a pri najvećim vrućinama nije bilo neugodnog mirisa znoja iako se sam miris dezića izgubi. Ne sadrži aluminij klorohidrat, parabene, umjetna bojila, silikone, tvari životinjskog podrijekla ni mineralna ulja. Sadrži alkohol denat pa nije primjeren za tek depilirane pazuhe, nadraženu i oštećenu kožu. Nije mi izazvao neželjene reakcije i jako sam zadovoljna učinkom. Cijena je 5,90 kn za 25 ml; 19,90 kn za 50 ml (Muller).

ALVERA ALOE&ALMOND DEO ROLL-ON, 89 ml – prevladava miris gorkih badema koji brzo ishlapi i postaje blag no i dalje neobičan. Pri nanošenju ostavlja bijelkast trag, poput losiona za tijelo i malo se sporije upija. Omogućuje znojenje i spriječava neugodne mirise. Pri visokim temperaturama sam se jako znojila i uz ovaj dezić pazusi su bili nekako vlažni i ‘klizavi’ pa sam ga izbjegavala koristiti u ekstremnim uvijetima. Na tamnoj odjeći ostavlja tragove. Dezodorans ne sadrži aluminij klorohidrat, parabene, alkohol, baktericide ni umjetna bojila. 75% sastava je aloa vera gel, sadrži ekstrakt arnike, nevena, geranija, korijandera, vještičje lijeske, sjemenki grožđa i  proteine zobi. Cijena je 3,84 $ (iHerb).

BIOBAZA GREEN SPIRIT DEO ROLL-ON, 50 ml – volim svježi, razbuđujući miris ružmarina i verbene koji su baza ovog dezića. 99% su sastojci prirodnog porijekla i djeluju blago antiseptično.  Ne sadrži alkohol, aluminij klorohidrat, parabene, umjetna bojila i mirise. Miris se čini intenzivan no brzo se ublaži i nakon nekoliko sati ga više ne osjetim na koži. Dezić je bezbojan, potrebno mu je nekoliko minuta da se upije i ostavlja mrvicu ljepljiv trag na koži. Na odjeći ne ostavlja tragove. Omogućuje znojenje i postojan je pri normalnoj fizičkoj aktivnosti no u ekstremnim uvjetima me nije pretjerano oduševio. Cijena je oko 23 kn.

BIOBAZA HONEY KISS DEO ROLL-ON, 50 ml – prevladava neobičan slatkastosvježi miris manuka meda koji je glavni sastojak ove antibakterijske formule dezića. 99% sastojaka je prirodnog porijekla, bez aluminij klorohidrata, alkohola,parabena, umjetnih bojila i mirisa. Ovaj dezić sam koristila nekoliko puta i već nakon par minuta od nanošenja osjetila sam jako pečenje i žarenje te sam sapunom i vodom morala dobro oprati kožu. Očito mi neki sastojak jako smeta, inače nisam alergična na med. Pošto ovaj dezić na koži nije izdržao duže od 5 min, ne znam da li je jednako učinkovit kao prethodno opisani i onaj sa jojobom koji je vrlo dobar.

CRYSTAL FRAGRANCE FREE DEO ROLL-ON, 66 ml – dezodorans je bezmirisni pa ga mogu koristiti oba spola. Idealan mi je kad želim koristiti parfem jer ne volim da se mirisi dezića i parfema miješaju. Glavni sastojak su mineralne soli. Deo je bezbojan, brzo se upija, ne ostavlja trag na odjeći, ne ostavlja ljepljiv trag na koži. Pazusi se neometano znoje, a neugodnog mirisa uopće nema. Ne sadrži aluminij klorohidrat, alkohol, parabene no sadrži sodu bikarbonu pa kod preosjetljive kože može izazvati reakciju. Nisam imala nikakvu lošu reakciju. Prošle godine sam potrošila nekoliko bočica Crystal Pomegranate roll-on koji ima blagi miris šipka i ista svojstva kao ovaj Fragrance free. Cijena je 3.07 $ (iHerb).

BALEA SENSITIVE DEO CREME, 50ml – Sensitive deo u spreju mi je odličan po postojanosti, učinkovitosti i ugodnom mirisu stoga sam odlučila  isprobati i deo kremu.Miris deo kreme je  drugačiji od spreja, blag je,nježan i podsjeća me na miris Nivea kreme (one masne, u plavoj kutijici). Prikladan je za osjetljivu kožu, lako se nanosi i brzo upija. Ne sadrži aluminij klorohidrat, parabene ni alkohol etanol. Nije mi izazvao neželjene reakcije na koži,a pri normalnim uvjetima uspješno štiti od neugodnih mirisa. Cijena je 9,90 kn (DM).

Jeste li isprobale neki od ovih dezića i koji  vam je  najdraži?

Simona

2 misli o “Dezodoransi na testu vol 3

Komentiraj